Vi støtter UKRAINE

Hvad er prisen på elbil-opladning hjemme i garagen?

Når det gælder tilgængelighed og bekvemmelighed, er der ingen tvivl om, at opladning af elbilen hjemme i garagen eller carporten er at foretrække. Du kan altid holde tæt på ladeboksen, den er aldrig optaget af andre biler, og du kan bruge den, lige når du vil. Men hvordan ser det ud med den økonomiske side af sagen? Kan det betale sig at investere i sin egen ladeboks eller ladestander, og hvad er prisen for at lade bilen op derhjemme? Det gør vi dig klogere på, hvis du læser videre.
Dame lader elbil med Abb Terra indbygget 5 meter type-2 kabel

Hvor meget koster en kWh egentlig?

Det, der afgør prisen på din opladning af elbilen derhjemme, er kort sagt prisen på de kWh, du bruger. Og det er den simple forklaring – for der er naturligvis også andre ting, der spiller ind. Det kan for eksempel være, hvor stort eller lille ladetab du har, om du har variable elpriser, og om du får elrefusion.

Skal vi alligevel forsøge at sætte en pris på en kWh, ligger den i gennemsnit ved 2,40 kr. på landsplan – selvfølgelig med lokale udsving. Det er derfor også omtrent den pris, du kan forvente at skulle betale pr. kWh for at lade din elbil op hjemme. Hvor meget en opladning koster afhænger af, hvor stor en kapacitet dit batteri har – dvs. hvor mange kWh det kræver at lade det op.

Abb terra ladeboks styres af dame med smartphone

Er det billigere at lade hjemme end på en offentlig ladestander?

Der er variationer i, hvor meget det koster at lade din elbil op derhjemme – og det er der i dén grad også, når vi taler om at lade elbilen på en offentlig ladestander. Her er der først og fremmest forskel på, om du lader med eller uden abonnement. Har du et abonnement eller anden form for aftale med udbyderen af ladestanderen, kan prisen variere mellem alt fra 2,5-5,5 kr. pr. kWh. Prisen afhænger desuden af, hvor høj hastighed du lader med – jo hurtigere opladningen går, jo mere skal du betale pr. kWh. Lader du bare med dit kreditkort som betalingsmiddel og uden at have andre aftaler, skal du regne med en højere pris end på abonnement.

Når du har en elbil-lader hjemme, kan du i højere grad selv påvirke din pris. For det første kan du sætte dig ind i, hvilke elselskaber der har de laveste priser og måske skifte udbyder. For det andet kan du, ved at benytte dig af en abonnementsløsning, få elrefusion på omkring 94 øre pr. kWh. Dermed bliver den strøm, du bruger til din elbil, væsentligt billigere end resten af den strøm, der bruges i husstanden. Til slut kan du bruge en intelligent ladeløsning til at lade bilen op på de tidspunkter af døgnet, hvor strømmen er billigst.

Hvad koster en ladestander til elbil?

Inden du kan gå i gang med at lade din elbil op derhjemme, skal du have fat i en ladeboks eller en ladestander. Men hvad koster det at få en ladestander til elbil derhjemme? Det vil vi forsøge at afklare her.

Der vil uundgåeligt være nogle etableringsomkostninger, inden du kan komme i gang med den bekvemme opladning i garagen eller carporten. For det første skal du have fat i en ladestander eller ladeboks. Det mest almindelige i private hjem er ladebokse monteret på væggen, men en ladestander er også en mulighed, hvis det ikke kan lade sig gøre at montere en boks på en væg eller mur i nærheden. Herefter skal boksen installeres af en elektriker. Vælger du at få forberedt din ladeboks til at kunne lade med 22 kW i stedet for de 11 kW, der er standard lige nu, vil du ofte møde et mindre tillæg.

Som tommelfingerregel skal du regne med en opstartsudgift omkring 10.000 kr. inklusiv installation af ladeboksen. Vælger du et abonnement til din ladeboks, skal du betale et mindre, månedligt beløb – et abonnement hos Zapp koster for eksempel 69 kr. Til gengæld er vores abonnement hurtigt tjent hjem igen, fordi du får 94 øre i elrefusion pr. kWh.

Vil du vide mere om prisen på elbil-opladning hjemme?

Hvis du vil vide mere om mulighederne for at lade din elbil derhjemme – og ikke mindst om priserne – er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice. Vi er altid klar til at svare på dine spørgsmål, du skal blot sende en mail til info@zapp.dk eller ringe til 42 71 37 30. Vi glæder os til at høre fra dig.

Black Week

ZAPP Maxicharger – Bestil for kun 4.299 kr. SPAR 300 kr.