Hvad er prisen på elbil-opladning hjemme i garagen?
Når det gælder tilgængelighed og bekvemmelighed, er der ingen tvivl om, at opladning af elbilen hjemme i garagen eller carporten er at foretrække. Du kan altid holde tæt på ladeboksen, den er aldrig optaget af andre biler, og du kan bruge den, lige når du vil. Men hvordan ser det ud med den økonomiske side af sagen? Kan det betale sig at investere i sin egen ladeboks eller ladestander, og hvad er prisen for at lade bilen op derhjemme? Det gør vi dig klogere på, hvis du læser videre.

Hvor meget koster en kWh egentlig?
Det, der afgør prisen på din opladning af elbilen derhjemme, er kort sagt prisen på de kWh, du bruger. Og det er den simple forklaring – for der er naturligvis også andre ting, der spiller ind. Det kan for eksempel være, hvor stort eller lille ladetab du har, om du har variable elpriser, og om du får elrefusion.
Skal vi alligevel forsøge at sætte en pris på en kWh, ligger den i gennemsnit ved 2,40 kr. på landsplan – selvfølgelig med lokale udsving. Det er derfor også omtrent den pris, du kan forvente at skulle betale pr. kWh for at lade din elbil op hjemme. Hvor meget en opladning koster afhænger af, hvor stor en kapacitet dit batteri har – dvs. hvor mange kWh det kræver at lade det op.


Er det billigere at lade hjemme end på en offentlig ladestander?
De fleste hjemmeladere til elbiler bliver placeret i en garage eller en carport, hvor de kan monteres på væggen. Har du ikke mulighed for at hænge en ladeboks op, kan du også få sat en ladestander eller ladestolpe op derhjemme, som kan stå frit. I længden bliver du mest glad for at montere boksen et sted, hvor det er nemt at trække kablet hen til bilen. Tænk derfor på, om du oftest bakker eller kører forlæns ind i garage eller carport, og montér ladeboksen derefter.
Elladere til hjemmebrug kan godt holde til at blive monteret udendørs, også selv om du ikke har mulighed for at hænge dem op et overdækket sted. Ladeboksene kan godt holde til vejr og vind, men vær forsigtig, når du for eksempel bruger en højtryksrenser udendørs, og lad være med at rette den direkte mod din ladeboks.

Hvad koster en ladestander til elbil?
Inden du kan gå i gang med at lade din elbil op derhjemme, skal du have fat i en ladeboks eller en ladestander. Men hvad koster det at få en ladestander til elbil derhjemme? Det vil vi forsøge at afklare her.
Der vil uundgåeligt være nogle etableringsomkostninger, inden du kan komme i gang med den bekvemme opladning i garagen eller carporten. For det første skal du have fat i en ladestander eller ladeboks. Det mest almindelige i private hjem er ladebokse monteret på væggen, men en ladestander er også en mulighed, hvis det ikke kan lade sig gøre at montere en boks på en væg eller mur i nærheden. Herefter skal boksen installeres af en elektriker. Vælger du at få forberedt din ladeboks til at kunne lade med 22 kW i stedet for de 11 kW, der er standard lige nu, vil du ofte møde et mindre tillæg.
Som tommelfingerregel skal du regne med en opstartsudgift omkring 10.000 kr. inklusiv installation af ladeboksen. Vælger du et abonnement til din ladeboks, skal du betale et mindre, månedligt beløb – et abonnement hos Zapp koster for eksempel 69 kr. Til gengæld er vores abonnement hurtigt tjent hjem igen, fordi du får 94 øre i elrefusion pr. kWh.

Vil du vide mere om prisen på elbil-opladning hjemme?
Hvis du vil vide mere om mulighederne for at lade din elbil derhjemme – og ikke mindst om priserne – er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice. Vi er altid klar til at svare på dine spørgsmål, du skal blot sende en mail til info@zapp.dk eller ringe til 42 71 37 30.
Vi glæder os til at høre fra dig.