Hvad er prisen på opladning af en Tesla?

Hvad er prisen på opladning af en Tesla?

Når vi taler om elbiler, er Tesla stadig en af markedets største og vigtigste spillere. De luksuriøse og innovative elbiler imponerer både på design, teknik og rækkevidde – men hvad koster det egentlig at lade en Tesla op? Det gør vi dig klogere på her, hvor vi har undersøgt en række forskellige muligheder for opladning af elbiler fra Tesla.

hvor mange kWh bruger en tesla

Hvor mange kWh bruger en Tesla?

Den mest almindelige angivelse for en elbils energiforbrug er km/kWh. Det er vanskeligt at angive et konkret kWh-forbrug, fordi bilens udnyttelse af energien afhænger af en række faktorer som for eksempel dit kørselsmønster og de udendørs temperaturforhold.

Dog findes der nogle tests, man kan forholde sig til, når det gælder Tesla. Den internationale standard for forbrugsmålinger hedder WLTP (Worldwide Harmonized Light Duty Vehicles Test Procedure), og den giver os de officielle tal for forskellige elbilers rækkevidde.

WLTP afløser den tidligere standard, NEDC, og er en del mere nøjagtig. Dog skal du altid huske, at WLTP-angivelsen er et resultat af laboratorieforsøg, der ikke kan tage højde for førerens individuelle kørestil, vejrforhold osv. WLTP-rækkevidden vil derfor altid være højere end den reelle rækkevidde. Derudover tager WLTP udgangspunkt i bykørsel, og kører du meget på motorvej, kan du som bekendt forvente at køre færre km pr. kWh.

For at kompensere for det høje tal fra WLTP har FDM foretaget en række tests på motorvej og med klimaanlægget tændt og sammenholdt resultaterne med WLTP. Det har givet følgende resultater for Tesla i 2021:

Tesla Model Y Long Range AWD: Målt rækkevidde på 415 km, dvs. 4,2 km/kWh

Tesla Model 3 Long Range Dual Motor: Målt rækkevidde på 350 km, dvs. 4,7 km/kWh

hvad koster det at oplade en tesla på faarten

Hvad koster det at oplade en Tesla, når du er på farten?

En af fordelene ved at køre Tesla er, at du undervejs på din tur kan benytte dig af Teslas SuperChargers. Det er særlige ladestandere, der er reserveret til Tesla – og du kan naturligvis også benytte alle andre ladestandere til elbiler. Dermed har du et større netværk af ladestandere end andre elbilister. Men hvad koster det at oplade din Tesla på en SuperCharger? Som tommelfingerregel koster det omkring 3,6 kr. pr. kWh at oplade din Tesla på en SuperCharger, hvilket er relativt billigt.

hvad koster det at lade en tesla op derhjemme

Hvad koster det at lade en Tesla op derhjemme?

Når det gælder opladning derhjemme, er det straks vanskeligere at sige noget generelt om, hvad en Tesla koster i strøm. Det afhænger nemlig helt af, hvilken ladeløsning du har valgt. Faktorer, der påvirker prisen, kan bl.a. være:

Prisen på el hos dit elselskab

Om du lader med eller uden abonnement

Om du har variabel pris på el og kan lade billigere om natten

Hvorvidt du har mulighed for at få el-refusion

Vil du have prisen på en opladning så langt ned som muligt, skal du for det første sikre dig, at den el, du får leveret, er så billig som muligt. Derudover kan det for langt de fleste betale sig at købe ladeboksen med et abonnement eller en serviceaftale, der giver mulighed for el-refusion. Hos Zapp betaler du for eksempel 75 kr. om måneden for at få en refusion på 84 øre/kWh, du bruger til opladning af din Tesla. På den måde er abonnementet hurtigt tjent hjem på de penge, du sparer på el ved hver eneste opladning.