hvornår er det billigst at bruge strøm

Hvornår er det billigst at bruge strøm?

Det er ikke helt ligegyldigt, i hvilke af døgnets timer du bruger din strøm. Der kan være penge at spare, hvis du planlægger dit forbrug og lægger de mest strømforbrugende aktiviteter på tidspunkter, hvor elpriserne er lavest. Det kunne for eksempel være opladning af din elbil, som kræver en del strøm i forhold til meget andet, der foregår i husstanden. Her kan du læse mere om, hvornår du skal lade bilen op for at betale så lidt som muligt for de kWh, du bruger.

hvornår på døgnet er strømmen billigst

Hvornår på døgnet er strømmen billigst?

Strømmen er generelt billigst om natten, hvor forbruget er lavt, fordi de fleste sover sødt i deres senge. Også midt på dagen kan priserne være lavere, fordi der ikke i så høj grad er gang i streaming, vaskemaskiner og andre aktiviteter i hjemmene.

Udover at se på klokken kan det også være en fordel at holde øje med vejret, når du planlægger dit strømforbrug. Når det blæser, produceres der mere vindenergi. På dage med meget solskin bliver der produceret mere solenergi. Regn sætter gang i den strøm, der produceres ved vandkraft. Det er alt sammen noget, der påvirker elpriserne og får dem til at falde.

hvorfor varierer priserne på strøm

Hvorfor varierer priserne på strøm?

Der ligger en række komplicerede mekanismer bag, men helt grundlæggende er priserne på strøm afhængige af udbud og efterspørgsel. Strøm handles nemlig på en børs. Som før nævnt er strømmen billigere om natten, og det skyldes altså, at der simpelthen er mindre efterspørgsel, når de fleste mennesker sover og derfor ikke forbruger strøm. Det samme gør sig gældende i timerne midt på dagen, når mange ikke er hjemme.

Ligesom efterspørgslen kan variere, kan udbuddet også. Det er derfor, du får lavere priser, når det for eksempel blæser. Der produceres simpelthen mere strøm, og udbuddet vokser i forhold til efterspørgslen, hvilket er med til at presse prisen nedad.

hvornår er strøm billig

Hvordan kan du få del i den billigere strøm?

Nogle bestemte forhold skal gøre sig gældende, før du kan få gavn af de varierende elpriser og spare penge på elregningen. Kort fortalt skal det gøre sig gældende, at:

Du har mulighed for at lægge større eller mindre dele af dit strømforbrug om natten eller midt på dagen, hvor efterspørgslen er lav.

Dit elnetselskab kan rapportere dit elforbrug nøjagtigt time for time via din fjernaflæste elmåler.

Din leverandør kan afregne forbruget time for time med et variabelt elprodukt.

Nogle elselskaber tilbyder både en fast og en variabel pris på strøm. En fast pris kan være en fordel, fordi du med større sikkerhed kan forudsige dit forbrug og lægge det ind i dit budget. Til gengæld får du ikke muligheden for at spare penge på ydertidspunkterne, som du kan med en variabel elpris.

Lad din elbil op med den billigste strøm – helt automatisk

Som nævnt er det en god ide at lægge de aktiviteter, der kræver mest strøm, på de billigste tidspunkter. Det kunne for eksempel være opladning af din elbil. Har du din egen ladeboks og et dertilhørende abonnement hos Zapp, bliver lige præcis denne del legende let. Du skal nemlig ikke op midt om natten for at sætte ladekablet i bilen på det helt rigtige tidspunkt; du kan stadig sætte det i, når du kommer hjem fra arbejde. Med den intelligente app, Monta, kan du nemlig få opladningen til at starte på det økonomisk mest gunstige tidspunkt.

På den måde er det let at få den billigste – og mest miljøvenlige – strøm, helt uden at du selv behøver at gøre noget for det.

hvornår er strømmen billigst

Vil du vide mere om, hvordan du kan lade din elbil på en intelligent måde?

Du er altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, hvis du vil høre mere om, hvor let det er at udnytte den billige og klimavenlige strøm til din elbil. Du skal blot ringe til 42 71 37 30 eller sende en mail til info@zapp.dk, så er vi klar til at besvare alle dine spørgsmål.