opladning af plug-in hybrid elbil

Opladning af plug-in hybrid

Det kan være en god idé at undersøge mulighederne nøje, hvis du skal på udkig efter den billigste ladeløsning til din hybrid elbil. I dag kan du nemlig vælge mellem flere forskellige ladeløsninger til plug-in hybrid, og det handler derefter om at vælge den rette løsning, hvis du ønsker en optimal og billig opladning af din plug-in hybrid.

Men hvordan finder man den bedste ladeløsning til plug-in hybrid? Og hvad koster det at lade en plug-in hybrid? Det kan du læse meget mere om lige her.

Find den bedste ladeløsning til plug-in hybrid

I dag kan du som sagt vælge mellem flere forskellige løsninger, og det kan derfor være en god idé at undersøge de forskellige løsninger nøje, så du ender med den bedste ladeløsning til lige præcis din plug-in hybrid.

For at afgøre, hvilken ladeløsning til din plug-in hybrid, du bør vælge, så kan du med fordel tage stilling til nedenstående spørgsmål:

 • Hvordan er dit kørselsbehov? Kører du hovedsageligt lange ture, korte ture eller bykørsel?
 • Hvor foretrækker du at oplade din plug-in hybrid? Hjemme eller ude?
 • Er det muligt at oplade bilen på din arbejdsplads?
 • Har du mulighed for at lade ved offentlige ladestandere?

  For at du kan få det optimale udbytte af din plug-in hybrid elbil, kræver det, at bilen bliver opladt hver dag. Derfor vælger mange at investere i en ladeboks til hjemmebrug, så de altid har mulighed for at oplade bilen derhjemme hurtigt og nemt.

Hvad er den billigste ladeløsning til hybrid?

For langt de fleste ejere af plug-in hybrid elbiler, vil valget stå mellem 2 forskellige løsninger: ladeboks med abonnement eller ladeboks uden abonnement. Hvorvidt du bør vælge den ene eller den anden løsning, afhænger i høj grad af, hvor mange kilometer du kører om året på ren strøm. Nedenfor kan du læse mere om, hvilken ladeløsning til plug-in hybrid, vi anbefaler til de forskellige kørselsbehov.

Herefter skal du blot regne ud, hvor mange kilometer, du regner med at køre om året på ren strøm. Så kan du nemmere afgøre, hvilken ladeløsning, der er billigst for dig og din hybrid elbil.

Egen ladeboks uden abonnement

Hvis du ikke kører mere end 2.000 kilometer om året på ren strøm, så kan en ladeboks uden abonnement være den billigste løsning for dig. Det er dog de færreste bilister, som kører mindre end 2.000 kilometer om året, og derfor vil denne løsning typisk ikke være den mest økonomiske.

Ved denne løsning får du ikke mulighed for at modtage el-refusion.

Egen ladeboks med abonnement

Hvis du kører mere end 2.000 kilometer om året på ren strøm, så kan en ladeboks med abonnement måske være den rette løsning for dig. Gennem en abonnementsløsning får du mulighed for både at lade din plug-in hybrid derhjemme samtidig med, at du også har mulighed for at lade bilen, når du er på farten.

Hos Zapp tilbyder vi en attraktiv abonnementsløsning, som giver dig mulighed for at få el-refusion for blot 75 kr. om måneden. Når du køber en ladeboks med abonnement hos os, får du desuden adgang til følgende fordele:

 • Du får 84 øre/kWh i el-refusion
 • Zapp sørger for at reparere eller erstatte din ladeboks, hvis noget går galt
 • Ingen binding eller skjulte gebyrer
 • Zapp tager det fulde ansvar og risiko for din ladeboks
 • Du får adgang til ekstra funktioner såsom Smart Charge, udlejning, straksudbetaling af el-refusion og meget mere.

Hvad koster det at lade en hybridbil op?

Ligesom en elbil, så har din plug-in hybrid også brug for at blive ladet op, hvis du ønsker at udnytte bilens elektriske motor, og dermed spare på brændstoffet. En plug-in hybrid elbil har dog et væsentligt mindre batteri end en almindelig elbil, og det betyder, at den er billigere at lade op.

Men hvad koster det at lade en hybridbil op? Prisen for en opladning af en plug-in hybrid elbil afhænger af flere faktorer, og det er derfor svært at komme med en konkret pris, hvad en opladning koster.

Prisen for opladning af hybridbil afhænger nemlig af følgende:

 • Din nuværende elpris
 • Størrelsen på bilens batteri
 • Hvorvidt du lader din plug-in hybrid derhjemme eller ved offentlig ladestander

Hvad koster en opladning af plug-in hybrid hjemme?

Mange ejere af plug-in hybrid elbiler vælger at investere i en ladeboks til plug-in, som de kan installere derhjemme. En plug-in hybrid skal nemlig helst oplades hver dag, så man kan få det fulde udbytte af dens elektriske motor.

Eksempel på, hvad det koster at lade en plug-in hybrid derhjemme:

Som udgangspunkt gælder det, at en plug-in hybrid elbil med en batterikapacitet på 14,4 kWh vil koste ca. 15 kr. pr. opladning - hvis man får el-refusion. Denne beregning tager udgangspunkt i et helt tomt batteri, som skal lades helt op.

Hvis du vil beregne, hvad det koster at lade din plug-in hybrid op derhjemme, så kan du bruge nedenstående formel:

 • Batterikapacitet (kWh) x pris pr. kWh (kr.) / rækkevidde på ren el (km) = din pris pr. km i kr.

Er det billigere at oplade sin plug-in hybrid hjemme eller ude?

I langt de fleste tilfælde vil det være billigst at oplade din plug-in hybrid derhjemme fremfor på de offentlige ladestandere. Når du oplader på en offentlig ladestander, vil prisen pr. kWh typisk være lidt dyrere end, hvis du oplader derhjemme. Typisk vil prisen ligge på 3,5 - 5 kr. pr. kWh, men dette kan variere mellem de forskellige ladestandere.

Du bør desuden være opmærksom på, at de fleste plug-in hybrid elbiler kun kan lade med en enkelt fase, og dermed har du typisk ikke mulighed for at benytte hverken hurtig- eller lynladere.

Opladning af plug-in hybrid uden abonnement

Er det muligt at oplade en plug-in hybrid elbil uden abonnement? Ja, det er det. Du kan nemlig lade din plug-in hybrid på lige vilkår med en ganske almindelig elbil. Hos Zapp tilbyder vi et stort udvalg af ladebokse uden abonnement.