Guide: Få styr på de forskellige ladeløsninger til elbil

Én ting er at få styr på, hvilken elbil der skal holde i garagen eller i carporten. En anden ting er at tage stilling til, hvilken af de mange forskellige ladeløsninger til elbiler, der egner sig bedst til dine behov. I denne artikel gennemgår vi de mest almindelige ladeløsninger og hjælper dig med at vurdere, hvilken af dem der passer til dig.

Hvad er afgørende for, hvilken ladeløsning du bør vælge?

Flere faktorer spiller ind, når du skal vurdere, hvordan din bil skal lades op. Helt groft ridset op kan man sige, at de vigtige faktorer er:

Dit kørselsmønster, dvs. hvor ofte og hvor meget, du kører

Hvor mange kW din bil kan lade, og hvilke stik den er udstyret med

Hvor kraftig din elinstallation er derhjemme

Hvilke muligheder du har for at installere en ladeboks eller ladestander hjemme

Om du har det fint med at være afhængig af offentlige ladestandere

Om du f.eks. kan lade på dit arbejde og derfor har mindre ladebehov på andre tidspunkter

Ladeløsning 1: Ladeboks eller -stander hjemme med serviceaftale

Denne mulighed er en af de særdeles populære ladeløsninger til elbil. Og det er der sådan set mange gode grunde til. Ét af de gode argumenter er for mange, at der med et abonnement følger muligheden for at få el-refusion. Det vil sige, at ladeoperatøren – altså udbyderen af din ladeboks eller ladestander – betaler dig et bestemt beløb tilbage pr. kWh, du bruger på at lade din elbil op. Beløbet ligger ofte på 94 øre/kWh, og dermed tjener du hurtigt prisen på serviceaftalen hjem, der typisk ligger i et leje fra 69 kr. om måneden.

Du har både mulighed for at købe, lease og leje en ladeboks med serviceaftale. Du skal blot være opmærksom på, at der nogle steder kan være ekstra binding og gebyrer. Hos Zapp ejer du selv din ladeboks, og der er ingen skjulte gebyrer eller bindingsperioder. Du styrer helt selv, hvor længe du vil benytte dig af din serviceaftale – og fordi vi har det fulde ansvar og risikoen for ladeboksen, har du heller ingen udgifter, hvis den på et tidspunkt skal til reparation. Det står vi for, og du får selvfølgelig stillet en erstatningsoplader til rådighed i mellemtiden.

Ladeløsning 2: Ladeboks eller -stander uden serviceaftale

Selv om det for de fleste bedst kan betale sig med en serviceaftale eller et abonnement, findes der også tilfælde, hvor en ladeboks uden serviceaftale er en af de bedste ladeløsninger. Det gør sig især gældende, hvis du har et meget begrænset ladebehov. Det vil sige, hvis du lader så lidt, at du ikke får tjent prisen på serviceaftalen hjem gennem el-refusionen.

Det kan også betale sig at overveje en ladeboks uden abonnement, hvis du har solceller, elvarme eller på anden vis benytter afgiftsfritaget strøm. Så har du nemlig ikke mulighed for at få el-refusion, og så giver det måske mere mening at undlade serviceaftalen.

Ladeløsning 3: Offentlige ladestandere med abonnement

Har du ikke mulighed for at installere nogen af de gængse ladeløsninger til din elbil derhjemme, kan du benytte dig af de offentlige ladestandere, der efterhånden findes mange af i bybilledet og langs motorvejene. Bruger du udelukkende – eller meget ofte – de offentlige ladestandere, bør du overveje at benytte dig af et abonnement.

Der findes flere forskellige ladeløsninger på abonnement. Hvilken type der passer bedst til dig, er især påvirket af, hvor mange kilometer du tilbagelægger i din elbil. Har du et begrænset forbrug, findes der abonnementstyper, hvor du kun betaler for dit forbrug og får det til en lavere pris hos en bestemt udbyder. Med et stort forbrug kan du overveje en model, hvor du betaler en fast pris hver måned og kan lade ubegrænset.

Ladeløsning 4: Offentlige ladestandere uden abonnement

Du kan også sagtens benytte dig af en offentlig ladestander uden at have et abonnement hos den udbyder, der stiller den til rådighed. Som regel skal du betale via en app, som har dit betalingskort tilknyttet – og det vil også typisk være dyrere at lade her end gennem en ladeboks derhjemme. Kører du meget og har ofte brug for at lade på de offentlige ladestandere, kan det i de fleste tilfælde betale sig at overveje et abonnement. Lader du derimod kun sjældent andre steder end hjemme, betyder en udgift i ny og næ til en opladning uden abonnement måske ikke det helt store.

Kontakt Zapp og hør mere om de forskellige muligheder

Hos os findes der flere forskellige ladeløsninger til din elbil. Du kan nemlig frit vælge, om du ønsker en ladeboks med eller uden abonnement. Uanset om du vælger abonnement eller ej, ejer du selv din ladeboks – og vælger du abonnementet til, er der ingen skjulte gebyrer eller bindingsperioder.


Ønsker du at høre mere om fordelene ved vores produkter og løsninger, er du velkommen til at kontakte os på telefon +45 4271 3730 eller skrive til adressen info@zapp.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.