Opladning af elbil uden abonnement

Der er et hav af fordele ved at vælge en ladeboks med abonnement, og det er derfor også den vej, de fleste vælger at gå. Det kan dog også lade sig gøre at købe en ladeboks uden abonnement, og i nogle få tilfælde kan det også give mening. Her ridser vi op, i hvilke scenarier du kan overveje at købe en ladeboks uden abonnement – og hvornår du gør klogest i at købe et abonnement eller en serviceaftale med.

Vær opmærksom på forskellige typer abonnementer

Når vi taler om opladning af elbil på abonnement, er der ikke kun én type at tage stilling til, men adskillige. Hos Zapp tilbyder vi for eksempel et serviceabonnement, hvor du for 69 kr. om måneden får el-refusion med straksudbetaling, reparation af din ladeboks og en låneboks, hvis uheldet skulle være ude, og meget mere.

Der findes dog også andre typer af abonnementer, hvor du betaler et bestemt beløb pr. måned for at kunne lade enten et begrænset eller ubegrænset antal kWh. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig nøje ind i, præcis hvad abonnementet indeholder, før du beslutter dig. Vær også opmærksom på, at nogle abonnementer har skjulte gebyrer og bindingsperioder, du måske ikke opdager, før du læser betingelserne grundigt igennem.

Vælg ladeboks uden abonnement, fordi du har solceller eller elvarme

En af grundene til at vælge et abonnement er for mange, at de får mulighed for el-refusion. Den mulighed gælder dog ikke alle husstande, og er du en af de undtagede, kan det give mening at overveje opladning af din elbil uden abonnement. Det gælder, hvis du allerede har afgiftsfritaget strøm i dit hjem. Det har du, hvis du:

bliver forsynet helt eller delvist med strøm fra solceller.

har en bolig, der er opvarmet med elvarme, jordvarme eller varmepumpe.

I de tilfælde kan du overveje, om prisen for et abonnement er for høj, når du ikke får mulighed for el-refusion. 

Overvej opladning af din elbil uden abonnement ved stærkt begrænset kørsel

Kører din elbil kun ganske få kilometer, eller lader du den primært op på offentlige ladestandere eller måske på din arbejdsplads? Så kan du også overveje, om prisen på et abonnement er godt givet ud for dit vedkommende, eller om det bedre kan betale sig at købe en ladeboks uden abonnement.

Et abonnement eller en serviceaftale koster typisk mellem 70 og 100 kr., som for de flestes vedkommende hurtigt er tjent hjem igen via den el-refusion, de kan få for hver kWh, de bruger. Har du et meget lille forbrug af el til din elbil derhjemme, er det ikke sikkert, at det regnestykke falder ud til din fordel – og så kan opladning af din elbil uden abonnement bedre betale sig. For langt de fleste vil et abonnement dog stadig være den mest gunstige løsning, da det kræver et meget begrænset ladebehov at holde sig under den mængde kWh, der udgør grænsen for, hvornår et abonnement kan betale sig.

Undgå abonnementer med fast pris på opladning, hvis du har et mindre ladebehov

For nogle er det en fordel at vide, hvor mange penge der skal bruges på opladning hver eneste måned. Det kan du opnå med et abonnement, der giver dig en fast pris på opladning – her vil du også typisk have et bestemt antal kWh til rådighed, og i nogle tilfælde kan du lade ubegrænset.

Vælger du en variant med ubegrænset opladning til en fast pris, skal du dog være opmærksom på, at det kræver et stort ladebehov for at kunne betale sig. Har du din egen ladeboks, og lader du udelukkende derhjemme, skal du faktisk køre næsten 50.000 km om året, før det kan betale sig.

Kontakt Zapp, hvis du ønsker en ladeboks med eller uden abonnement

Alle vores ladebokse er tilgængelige både med og uden abonnement, så du frit kan vælge den løsning, der passer bedst til dig, dit forbrug og dit kørselsmønster. Er du stadig i tvivl om, hvilken model ladeløsning der er den optimale, er du naturligvis også velkommen til at kontakte os og få en uforpligtende snak om de forskellige muligheder. Du kan komme i kontakt med os ved at ringe på 4271 3730 eller sende en mail tilkundeservice@zapp.dk. Vi ser frem til at hjælpe dig med at finde den rette løsning.