el-refusion på elbil

Sådan fungerer el-refusion på din elbil

Er du ny eller kommende ejer af en elbil, er du måske stødt på begrebet el-refusion. Som navnet antyder, handler det om at få refunderet en del af de udgifter, du har på elektricitet til din elbil. Men hvordan fungerer det egentlig i praksis? Hvor meget kan du få tilbage på din elregning, og er det alle, der har mulighed for at få refusion? Det og meget mere giver vi dig svarene på her. Læs med, hvis du er nysgerrig efter at læse mere om den attraktive el-refusion.

el-refusion

Hvad er el-refusion?

El-refusion er tilbud om refusion af en del af udgifterne til el til lading af en elbil. Du skal have en intern kW-måler og en internetforbundet ladeboks for at modtage refusionen, som kun er for strøm til lading af elbilen og er en del af en incitament til at fremme eldrevne biler indtil 2030. Afhængig af ladeoperatør, kan refusionen udbetales hurtigt eller kvartalsvis.

Når vi siger, at du får refunderet en del af dine udgifter til el, er det egentlig selve elafgiften, du får tilbage. I virkeligheden er det ladeoperatøren, du har købt eller lejet din ladeboks af, der får el-refusion fra staten. Mange vælger dog at sende rabatten tilbage til forbrugerne, mod at man tegner en form for serviceaftale eller abonnement hos operatøren.

For at få el-refusion skal du have en intern kW-måler og en ladeboks, der er forbundet til internettet, så dit elforbrug kan aflæses og indberettes til ladeoperatøren. Det afhænger af din operatør, hvor hurtigt og hvor ofte du får udbetalt dine penge – nogle steder er det kvartalsvist, mens det andre steder, som eksempelvis hos Zapp, foregår som en straksudbetaling.

Det er vigtigt at bemærke, at det kun er den strøm, der er brugt til opladning af din elbil, du kan få refusion på. Refusionen er nemlig indført som et incitament til at bruge eldrevne køretøjer frem for de fossildrevne, og aftalen løber – indtil videre – til 2030.

Hvem har mulighed for at få el-refusion på strømmen til deres elbil?

Som udgangspunkt er kravet, at du har en elbil eller en plugin-hybrid og har tegnet en serviceaftale eller et abonnement hos en ladeoperatør, der tilbyder el-refusion på strømmen til din elbil. Der er dog enkelte undtagelser, du skal være opmærksom på. Du kan nemlig ikke få refusion, hvis du:

bliver helt eller delvist forsynet med strøm fra solceller

har en varmepumpe

har elvarme i dit hus

Det skyldes, at du kun kan få el-refusion, hvis du ikke i forvejen har en reduceret el-afgift. Det er desværre heller ikke nok at installere en separat måler til elnettet, der kun måler opladningen af din elbil, hvis du har solceller. Så snart du har solceller installeret, kan du ikke gøre brug af el-refusionen.

hvor meget kan jeg få i elrefusion på min elbil

Hvor meget kan jeg få i elrefusion på min elbil?

Det mest almindelige er, at du får 69,7 øre/kWh i elrefusion i 2023, det er elafgift (uden moms). Det kan variere meget afhængigt af, hvilken ladeoperatør du får din refusion fra. Nogle energiselskaber betaler dig 25% mere tilbage (svarende til Moms) i afgift, men så skal du også købe din strøm hos dem. Zapp mener ikke, at du skal være tvunget til at vælge en eludbyder, så vi betaler 14,3 øre ekstra i 2023, hvilket giver dig hele 84 øre/kWh tilbage!

Man kan sige, at din pris på abonnement eller serviceaftale er den betaling, du giver, for at få lov at få el-refusion (husk dog, at der som regel også følger en hel del andre fordele med i et abonnement). Ofte er det dog sådan, at abonnementsprisen – som hos Zapp er 75 kr. – er tjent hjem allerede efter næsten en enkelt opladning med efterfølgende el-refusion.

elrefusion gennem zapp

Med Zapp kan du få refusion på din elbil-lader derhjemme

Hos Zapp kan du få el-refusion, selv om du selv ejer din ladestander. Det kan du, fordi vi tager risikoen og ansvaret for din oplader. Det giver dig desuden endnu en fordel; nemlig at vi dækker alle omkostninger og giver dig en midlertidig erstatningsoplader, hvis din egen oplader skal til reparation.

Er du interesseret i at høre mere om muligheden for el-refusion gennem vores Zapp Abonnement, er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan ringe til os på +45 4271 3730 eller sende en mail til info@zapp.dk hvor vi svarer dig inden for 24 timer.